Fokozottabban kell figyelnünk a gyerekekre nyáron

 

Nyáron, az iskolai szünetben több a baleset az utakon, ebben az időszakban fokozottabban kell figyelnünk a gyerekekre. Az M1 Ma reggel című műsorában a Komárom-Esztergom megyei baleset-megelőzési bizottság titkára a személyes példamutatásra hívta fel a figyelmet.

Június 15-től kezdődik a nyári szünet, és ebben az időszakban még fontosabb lehet, hogy a bűn- és baleset-megelőzésre felhívjuk a figyelmet.

Sokszor hallani, hogy a gyerekek csak interneteznek és ülnek a hűs szobában a nyári szünetben, ezért a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának vezetője azt javasolja a szülőknek, hogy szervezzenek érdekes, szórakoztató programokat gyerekeiknek.

Csonkáné Huszár Anita felhívta a figyelmet arra is, hogy a fesztiválozók ügyeljenek értékeikre, tartsák maguknál azokat, és ne tartsanak maguknál sok készpénzt. Hozzátette, amikor italt vásárolnak, fokozottan ügyeljenek arra, hogy semmiféle tudatmódosító szer ne kerülhessen azokba.

Megjegyezte, a rendőrség minden fesztiválon jelen van, éppen ezért nem történik túl sok bűncselekmény. A droghasználatról azt mondta, inkább az jellemző, hogy a fesztiválozók inkább maguknak vásárolnak, ha kipróbálnának valamit. Hozzátette, a Nemzeti Drog Fókuszpont adatai szerint a nők 10, a férfiak 18 százaléka próbálja ki a marihuánát. Kiemelte, ez megelőzhető iskolai drogprevenciós előadásokkal, amelyeket folyamatosan fejlesztenek.

A Komárom-Esztergom megyei baleset-megelőzési bizottság titkára, Buóczné Miklán Erzsébet arról beszélt, hogy a vakáció beköszöntével még fokozottabban figyelnek a közlekedőkre, hiszen ilyenkor indulnak el az emberek kirándulni, vakációzni. Kiemelte, „közös feladatunk, hogy a nyár folyamán megtanítsuk a gyerekeket a közlekedési szabályokra, és tudatosítsuk bennük a veszélyes helyzeteket”. Hozzátette, a személyes példamutatás a szülők részéről rendkívül fontos.