Körülhatárolták a tüzet Angyalföldön

 

Körülhatárolták a tűzoltók a XIII. kerületi Frangepán utcában a műszaki berendezéseket tároló, háromezer négyzetméteres raktárban szerda délelőtt kiütött tüzet, így továbbterjedni már nem tud – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján.

 

A közleményben azt írták, a környéket kiürítették, több száz embert kísértek biztonságos helyre. A katasztrófavédelem mobil laborja semmilyen anyagból nem mutatott ki egészségre káros értéket – tették hozzá. Az oltáson több mint ötven fővárosi hivatásos és zuglói önkéntes tűzoltó dolgozik.

A rendőrség a honlapján azt írta, az Üteg utca és a Hajdú utca között teljes szélességében lezárták a Frangepán utcát. A forgalmat a környező utcákba terelik.

Rongálás miatt indított eljárást a rendőrség 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint az oltási munkálatok még tartanak, a tűzben nem sérült meg senki.

A műszaki berendezéseket tároló, háromezer négyzetméteres raktárban szerda délelőtt keletkezett tűz. A környéket kiürítették, több száz embert kísértek biztonságos helyre.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek korábban elmondta: a tüzet kora délutánra sikerült „lefeketíteni”, azaz a lánggal égést megszüntetni, jelenleg az izzó, parázsló részeket oltják. A tűz nem terjedt át a közelben álló háromemeletes irodaépületre.

Hozzátette: az oltás során a katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végzett, de nem mértek a lakosságra veszélyes koncentrációt semmilyen anyagból.