Gyorsabb és hatékonyabb ügyintézés a kormány célja

 

A gyorsabb és a hatékonyabb ügyintézés az egyik célja az új kormánynak – nyilatkozta az M1 Ma Reggel című műsorában Tuzson Bence, a Miniszterelnökség államtitkára, aki mostantól ezért a területért felel majd, közszolgálati államtitkárként. Ahogy fogalmazott: az a céljuk, hogy a kormányablakokban minél több hivatalos ügyet el tudjanak intézni az emberek

Tíz tárcával és 13 miniszterrel alakult meg a negyedik Orbán kormány. A kormányfő egy hete azt mondta: olyan embereket választott miniszternek, akiknek Magyarország a szenvedélyük.

A Miniszterelnökség felügyeli a teljes területi közigazgatást Tuzson Bence irányításával, emellett a tárca tájékoztatja a jövőben is a sajtót a kormányülésekről.

Tuzson Bence az adásban elmondta, hogy a miniszterelnök a kormányhivatalok, járási hivatalok felügyeletével bízta meg, hogy az állampolgárok gyors és hatékony ügyintézést kapjanak.

„A következő évek tervei között szerepel, hogy minél több hivatalos ügyet lehessen a kormányablakokban elintézni és a kormányhivatalok száma tovább növekedjen. Emellett a kormány nem titkolt célja, az elektronikus közigazgatás további erősítése, hogy néhány kattintással lehessen ügyeket intézni” – fogalmazott.

A Miniszterelnökség alapvető célja, a stratégiaalkotás nem változik, valamint a döntések végrehajtásának felügyelete, koordinációja. A változás az lesz, hogy a miniszterelnöknek sokkal közvetlenebb irányítási és vezetési szerepe lesz az új kormány munkájában.

A feladatmegosztásról elmondta, hogy  Miniszterelnöki Kabinetiroda látja el a tájékoztatás gerincét, a Miniszterelnökségnek stratégiát kell alkotnia, a Kormányiroda pedig kormányzati igazgatási munkaszervezeteként működik majd.