Készül a rendőrség a nyári főszezonra

 

Több helyen is megerősített jelenléttel, lovas és kutyás járőrökkel vigyáznak majd a nyaralókra. Nemcsak a szárazföldön, de a vízen is nagyobb biztonságban lesznek a Balatonhoz látogatók. A balatoni vízi rendészet is felkészült a főszezonra – jelentette az M1 tudósítója.

A bajbajutottakat összesen 27 hajóról figyelik a Balatonon és a Velencei-tavon is. Eddig összesen 28 alkalommal mentettek életet a vízről, sokan vitorlással vagy strandolás közben kerülnek bajba a Balatonon – mondta el a tudósító.

Hozzátette: a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy körültekintően menjen vízre mindenki, és vegyék figyelembe a viharjelzéseket is. A Balaton környékén több mint 200 helyen helyeznek ki figyelmeztető táblákat, amelyeken a lehetséges segítségnyújtási módokat tüntetik fel.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottságnak köszönhetően négy megye összefogásával nagyobb lesz a rendőri jelenlét a Balatonon és a Velencei-tavon is, így nagyobb biztonságban tölthetjük nyaralásunkat hazai tavaink mellett.