Fidesz: A HRW nem tudja elfogadni a választási vereséget

 

A Human Rights Watch (HRW) egy Soros-szervezet, amely azért támadja Magyarországot és a Fideszt, mert nem tudja elfogadni a választási vereséget, azt, hogy a magyar emberek úgy döntöttek, nem kérnek a bevándorlásból – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója újságíróknak szerdán Budapesten arra reagálva, hogy a Human Rights Watch jogvédő szervezet kampányba kezd, hogy az Európai Néppárt zárja ki sorából a Fideszt.

A Human Rights Watch nevű jogvédő szervezet egy kampányt indít: azt akarják ugyanis elérni, hogy a Fideszt zárja ki az Európai Néppárt. Szerintük a néppárti vezetők hallgatása csak bátorítja Orbán Viktor „elnyomó politikáját”.

Csatlakozz a kampányhoz, hogy a Fidesz-t kiutasítsuk az európai politikai életből – ezzel az alcímmel tette közzé friss blogbejegyzését a Human Rights Watch. A jogvédők indoklása szerint a magyar kormány több olyan jogszabályt elfogadott az elmúlt években, amelyekkel elhallgattatja a kritikus hangokat. Egyebek mellett ide sorolják a külföldi finanszírozású civil szervezetekről szóló törvényt, de említik a Stop Soros törvénycsomagot is.

A HRW két vezetője szerdai blogbejegyzésében arról ír: a néppárti vezetők hallgatása csak bátorítja Orbán Viktort, hogy folytassa elnyomó politikáját, és itt az ideje, hogy a CDU-CSU pártszövetség sarkára álljon, és végre kizárja a Fideszt. Hidvéghi Balázs kifejtette: a HRW egy Soros-szervezet, amely Soros György pénzéből működik és támadja Magyarországot és a Fideszt. Nem tudják elfogadni a választási vereséget, „nem tudják elfogadni, hogy a magyar emberek úgy döntöttek, hogy nem kérnek a bevándorlásból, és Magyarországot meg akarják őrizni magyar országnak” – fogalmazott.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Közölte: elsőként támadták annak idején a Stop Soros törvénycsomagot is, amelyet nemsokára újra tárgyal a magyar parlament. „Érvényesíteni fogjuk a magyar emberek akaratát a törvényhozásban is, és nem fogjuk engedni, hogy bevándorlóországot csináljanak belőlünk” – jelentette ki. Hozzátette: ezért támad a HRW, ez áll a háttérben. A politikus kitért rá: „néven nevezzük azokat a tényeket”, amelyek a bevándorlás tekintetében ismertek. A bevándorlás veszélyt jelent, és a bevándorlást nem lehet rákényszeríteni semmilyen országra, így Magyarországra sem – mutatott rá.

Megjegyezte: törvényi eszközökkel is fellépnek az ország védelmében, megvédik Magyarországot és a magyar emberek biztonságát. Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: ez egy „szokásos támadás”, amelynek a hátterében az áll, hogy „mi kiállunk a nemzeti függetlenség mellett és elutasítjuk a bevándorlást”. Ezek a szerveztek pedig Soros György pénzéből működve mindent elkövetnek, hogy áterőltessék Európában és Magyarországon is a migrációt, de „mi ezt nem fogjuk hagyni, és ők ezért támadnak minket” – magyarázta.

Orbán Viktor miniszterelnök egyébként rendszeresen egyeztet az európai néppárt frakcióvezetőjével. Két héttel ezelőtt például a Szlovéniai Demokrata Párt kampánygyűlésén találkoztak. Manfred Weber akkor arról beszélt, hogy a legnagyobb európai problémát a migráció jelenti. Ezért – mint mondta –, a határokat meg kell védeni, amiről nemcsak beszélni kell, hanem tenni is érte, mint ahogyan Orbán Viktor. Brüsszelnek pedig nem kritizálni, hanem támogatni kell azokat a politikusokat, akik a határokat védik.