Szociális tűzifaként osztanák ki egy gyorsforgalmi út építésénél kitermelt fa egy részét

 

Az R67-es gyorsforgalmi út építésénél kitermelt faanyag jelentős részét Kaposvár szociális alapon kiosztott tűzifaként hasznosítaná egy rendelet szerint, az erről szóló előterjesztést csütörtökön fogadta el a város közgyűlése.

A határozat szerint a somogyi megyeszékhely önkormányzata kezdeményezi a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél a Kaposvár és az M7-es autópálya közötti autóútnak a Kaposfüred-Látrány szakaszán kitermelt 922 köbméter fa térítésmentes önkormányzati tulajdonába adását. A város a fa hasogatására és a rászorulókhoz juttatására az idei költségvetéséből 9 millió forintot fordít, amely a fele annak, mintha e mennyiséget piaci áron vásárolná meg.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere a testület ülésén hangsúlyozta: Kaposvár évente 300 család tűzifához jutását segíti pénzzel, faanyaggal. A vagyonkezelőtől igényelt mennyiség több mint két évig biztosítaná a szociálisan rászorulók ilyen jellegű támogatását. A 46 kilométer hosszú, mintegy 130 milliárd forintba kerülő R67-es gyorsforgalmi út építése 2017 őszén kezdődött, a munka során kitermelt faanyagból 837 köbmétert már értékesített a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.