Szent György-díjat kapott Balog Zoltán

 

Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere kapta a nagykátai Római Katolikus Egyházközség által alapított Szent György-díjat 2018-ban, az elismerést csütörtökön a nagykátai Szent György templomban adták át.

A 2003-ban az egyházközség képviselő-testülete által alapított díjat először Orbán Viktor, a Fidesz elnöke kapta meg. Az alapító okirat szerint a díj anyagi juttatással, vagy más anyagi előnnyel nem jár és a Törley Mária művész által készített bronz plakett jelképezi.

Balog Zoltán miniszternek azért ítélte oda az egyházközség a díjat, mert munkájával elősegítette, hogy a nagykátai Szent György templom külsőleg megújuljon – áll a díj odaítéléséről szóló oklevélen.

A miniszter köszönő beszédében arról beszélt, hogy Szent György cselekedetei arra emlékeztetnek, hogy a harc és a siker elsősorban nem rólunk, hanem azokról szól, akikért küzdünk. Hozzátette, hogy a sárkányt, amelyet legyőzött Szent György, először magunkban kell keresnünk és keresztényként az a dolgunk, hogy ellenálljunk a bennünk rejlő rossznak, nehogy győzzön.

Balog Zoltán kitért arra, hogy a kormány és az egyház együttműködését három kifejezéssel lehet összefoglalni: többen legyünk, jobban éljünk és szebb legyen az életünk.

A miniszter hangsúlyozta: büszke arra, hogy Magyarországnak 2012 óta olyan alaptörvénye van, amelyben benne van, hogy Magyarországnak és a világnak lelki és szellemi megújulásra van szüksége. A tárcavezető azt mondta, arra kell szövetséget kötnünk, hogy a magyarok egyre többen legyenek, egyre erősebbek legyenek és egyre jobban éljenek, mert akkor ez egy jó szövetség lesz.