Kormányszóvivő: Soros György nem hajlandó elfogadni a magyar választás eredményét

 

Az elmúlt napok eseményei kristálytisztán megmutatták, hogy Soros György nem hajlandó elfogadni a magyar országgyűlési választás eredményét – mondta a kormányszóvivő kedden, Budapesten újságíróknak.

„Teljesen nyilvánvaló, hogy Timmermans Soros embere” – jelentette ki a kormányszóvivő, majd hangsúlyozta, az Európai Bizottság alelnöke olyan elkötelezett bevándorláspárti politikát folytat, amelynek célja Magyarország, illetve a bevándorláspárti politikának ellenálló más országok megtörése.

Meg akarják törni hazánkat

Kiemelte, a Soros-birodalom tevékenységéhez tartozik, hogy Soros György fia az elmúlt napokban – látszólag a demokrácia nevében – arra buzdított, hogy a demokrácia, a demokratikus választás eredményei ellen tüntessenek Magyarországon. Ennek alapján teljesen nyilvánvaló, hogy mire számíthatunk a Soros-birodalom képviselőitől, szervezetőitől: meg fogják próbálni megtörni Magyarországot, megpróbálják elérni, hogy az ország feladja bevándorlásellenes álláspontját, és rá akarnak kényszeríteni egy olyan állandó elosztási mechanizmust, amely most már tízezres nagyságrendben kényszerítene bevándorlókat a tagállamokra. Az uniós intézmények ezt a megoldást tavaly júniusban készítették el az úgynevezett Dublin IV-es reformmal – mondta.

Soros György Brüsszelben (Fotó: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

A választás eredménye kijelölte az utat

Hangsúlyozta, a magyar kormány azonban ezt teljes mértékben elutasítja, és minden eszközzel ellenáll annak, mivel a Fidesz–KDNP a magyar szuverenitás megvédésére olyan mandátumot kapott a magyar emberektől az egy héttel ezelőtti választáson, amit sem az Európai Unióban, sem pedig a civil szervezetek részéről nem lehet megkérdőjelezni. A választás teljesen tisztán kijelölte azt az utat, amelyet Magyarországnak járnia kell a migráció ellenes küzdelemben – erősítette meg. Kovács Zoltán emlékeztetett arra is, hogy az uniós LIBE szakbizottság az előző héten elfogadta azt a jelentéstervezetét, amely mondvacsinált okkal próbálja elítélni az országot az Európai Parlamentben, hogy megtörje Magyarország bevándorlásellenes magatartását.

Többször fogadták Sorost, mint másokat

Kérdésekre válaszolva árulkodónak nevezte, hogy az Európai Bizottság tagjai az utóbbi években Soros Györgyöt többször fogadták, mint a demokratikusan megválasztott kormányfőket, állami vezetőket, ezek a találkozók pedig a látszatnyilvánosság jegyében zajlanak, hiszen az ott elhangzottak tartalmát nem hozzák nyilvánosságra. Az egyeztetések eredményei ugyanakkor visszaköszönnek bizonyos jelentésekben, és olyan dokumentumokban, amelyekben Magyarországot elítélik – fejtette ki a kormányszóvivő. Megjegyezte, a magyar kormány folyamatosan kéri a bizottság tagjait, hogy hozzák nyilvánosságra a valódi tartalmát ezeknek a beszélgetéseknek.