Idén is lesz Speedmaraton

 

Idén is megtartják a Speedmaratont, amikor minden európai országban egy időben tartanak sebességmérő akciót. A 24 órán át tartó ellenőrzés május 14-én reggel hat órakor kezdődik majd – hangzott el az M1 Híradójában.

Ez alatt az idő alatt több mint húsz európai országban a rendőrök összesen több ezer helyszínen, folyamatosan ellenőrzik a járművek sebességét. Az akcióhoz a magyar rendőrség is csatlakozott.

A Speedmaraton célja, hogy felhívja az autósok figyelmét a gyorshajtás veszélyeire, ugyanis a személyi sérüléses közlekedési balesetek 30 százaléka még mindig a sebességtúllépés miatt következik be – hívta fel a figyelmet Berzai Zsolt alezredes.


A rendőrség az összes traffipaxot beveti. Csak Budapesten száz helyszínen mérik majd a járművek sebességét. A 365 VÉDA kapu mellett 160 mobil ellenőrzőponton is mérik az autók sebességét, csak Budapesten száz helyszínen. A korábbi évekhez hasonlóan az Országos Rendőr-főkapitányság az idén is szeretné bevonni a lakosságot az akció tervezésébe.

Május 3-ig várják a javaslatokat, hogy hol mérjenek. Akik ötleteikkel segítik az akciót, azok közül többeket meghívnak egy-egy helyszínre, és működés közben megmutatják nekik a traffipaxot.