Rendőröket provokált egy férfi a szombati tüntetésen

 

Provokálta a Parlamentet védő rendőröket a szombati ellenzéki tüntetés után egy jobbikos pólót viselő férfi. Több felvétel is előkerült: előbb egy rendőrnőt szidalmazott, majd egy – szerinte – roma származású rendőrre tett sértő megjegyzéseket. Azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi tagja-e a pártnak, de a Jobbik felirat jól látható a ruháján – hangzott el az M1 Híradójában.

„Jobbik, a nép pártján” feliratú pólóba öltözött fiatal férfi trágár kifejezéseket használt, és így provokálta a parlamentet védő rendőri sorfal női tagját szombaton, az ellenzéki tüntetésen. A rendőr sértegetését perceken keresztül folytatta. Miután a rendőrt társa felváltotta a posztján, a jobbikos szimpatizáns őt roma származása miatt kezdte szidni. Egy idő után pedig közvetlen közelről cigarettafüstöt fújt a rendőr arcába.

„Ez a cigányozás, buzizás olyan régi lemez, amit nyilvánvalóan oly sokszor el szoktak mondani, nem cigányozik és nem buzizik a Jobbik” – mondta a választások előtt Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke. Szerinte a Jobbikra a néppártosodás óta ez már nem jellemző, például a cigányság sértegetése is egy olyan dolog, amit a Jobbik már maga mögött hagyott.