Nyárias hétvége – tulipánfesztivál és kutyakiállítás

 

Nem érhette panasz az időjárást a hétvégén. Mindkét nap igazi – már-már – nyárias idő volt. Ezt rengetegen ki is használták.

Több mint félszáz kutyafajtával találkozhattak az állatbarátok a hétvégén a debreceni kutyakiállításon.


Az időjárás nemcsak az állatoknak kedvezett, hanem a bicikliseknek is. A Zselicben harmadik alkalommal tartottak mountain bike versenyt. A résztvevők 25, 50 és 75 kilométeres távon indulhattak. A legmeredekebb részeken óránként csaknem 60 kilométeres sebességgel száguldottak a biciklisek. A távokat több mint 300-an teljesítették, köztük külföldiek is, akik a szomszédos országokból érkeztek.

A mozgásé volt a főszerep Nagycenken is. A kastély füves pályáját lovasok lepték el. Ügyességi versenyekre és amatőr fogathajtásra is nevezhettek.

A Balaton déli partján tulipánszüretet tartottak. Színpompás ültetvény várta a kicsiket és a nagyokat Kőröshegyen. Több százan szedték tele kosaraikat a hétvégén.

Kecskemétre az édesszájúakat várták. A csokifesztivál első 200 vendége csokiba mártott marcipángolyót kapott. Az ország minden tájáról érkeztek kiállítók, akik édességkülönlegességekkel készültek. A csokifesztivált harmadik alkalommal rendezték meg.