Játék- és élménynapot rendezett a KézenFogva Alapítvány Budapesten

 

Több száz óvodás számára rendezett játékos napot a fogyatékkal élőkkel foglalkozó KézenFogva Alapítvány csütörtökön, Budapesten a Ferencvárosi Művelődési Központban. A rendezvényen felszólalt Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

A rendezvényt felkereste Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is, aki hangsúlyozta: a KézenFogva Alapítványban sok jó lelkű és áldozatkész felnőtt dolgozik minden nap egymás jobb megbecsüléséért, segítéséért és elfogadásáért. Az alapítvány 25 éves munkája bizonyítja, hogy az egyik legnagyobb ajándék, amit ember embernek adhat, a közös küzdelem és győzelem az élet kisebb-nagyobb akadályai felett – fűzte hozzá Herczegh Anita, miután felolvasta Bartos Erika Holdbogár című meséjét a ferencvárosi óvodásoknak.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége az alapítvány rendezvényén. Kép: M1 / Híradó.hu

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége az alapítvány rendezvényén. Kép: M1 / Híradó.hu

„Korlátaink persze mindig lesznek, de az akadályokat együtt képesek vagyunk legyőzni” – fogalmazott a köztársasági elnök felesége, aki az élménynap megnyitóján bocsa játékban vett részt a fogyatékkal élő Ujpál Dalmával, a KézenFogva Alapítvány arcával. Pordán Ákos, az alapítvány ügyvezető igazgatója kiemelte: céljuk természetesé tenni mindenki számára a tényt, hogy vannak olyan társai, akik valamilyen látható vagy láthatatlan akadályozottsággal élnek.

Bácskai János, Ferencváros polgármestere kiemelte: az önkormányzat feladata az általa fenntartott intézményekben megteremteni az integráció feltételeit, és még több forrással segíteni az olyan szervezetek munkáját, szakemberképzését, mint amilyen a KézenFogva Alapítvány. A megnyitón felléptek a Ferencvárosi Csicsergő Óvoda növendékei, volt terápiáskutya-bemutató, valamint műsorral készültek a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola diákjai is. Emellett számos érzékenyítő játék, például kerekesszékes akadálypálya, jelnyelvei jelek tanítása és vakon horgászás is várta a gyermekcsoportokat a Ferencvárosi Művelődési Központban.