Újabb szélsőséges politikai vélemény került fel az internetre

 

Ezúttal a Demokratikus Koalíció egyik XVII. kerületi politikusa fenyegette meg a kerület fideszes polgármesterét, és a kormánypártok szavazóit. Börtönt, akasztófát és fejbelövést emleget. Februárban egy pécsi MSZP-s tett fel olyan képet, amin Orbán Viktor kivégzése látható. A Jobbikhoz köthető N1 TV Facebook-oldalán a miniszterelnök megölése és megevése került szóba. Ezeket a bejegyzéseket nem tiltotta le a Facebook – hangzott el az M1 Híradójában.

„Egy más korban csak az lenne a kérdés, hogy főbe lövi vagy felakasztja-e magát” – ezt írta a DK XVII. kerületi szervezetének elnökségi tagjaként Kroutil Gyula az egyik közösségi oldalon a kerület fideszes polgármesteréről. A férfi kivégzést szánna Riz Leventének, és többször is emlegeti, hogy felakasztva vagy börtönben látná szívesen.

De a kormánypárt szimpatizánsait sem kíméli. Rendszeresen trágár kifejezésekkel illeti őket a közösségi oldalon. És azt is írta, hogy a Fidesz támogatóit felszúrná vagy éppen gépfegyverrel likvidálná.

Gyurcsány Ferenc az M1-nek azt mondta még nem is hallott Kroutil Gyuláról, pedig a férfi régóta tagja a DK-nak.

Kroutil Gyula lemondott tisztségéről

Kroutil Gyula miután a Fidesz kerületi csoportja nyilvánosan is felhívta a figyelmet agresszív bejegyzéseire, lemondott tisztségéről.

Nem ez az egyetlen szélsőséges politikai megnyilvánulás az elmúlt hónapokban. A szocialisták pécsi elnökségi tagjának is egy hasonló eset miatt kellett lemondania. Simon József egy olyan fotót töltött fel közösségi oldalára, amelyen Orbán Viktort főbe lőve, véres halántékkal ábrázolja. A bejegyzésben az a felirat is szerepelt: „Keresd a hibát! Én nem találtam.”

A Jobbikhoz köthető N1 TV oldalán is megjelent egy ehhez hasonló hozzászólás. A poszt szerzője azt írta: „1672-ben egy csoportnyi dühös holland megölte és megette a miniszterelnököt. Csak mondom ez is egy opció”.

Korábban pedig egy jobbikos országgyűlési képviselőjelölt osztott meg közösségi oldalán  egy bejegyzést, amelyben Orbán Viktor is szerepelt. A poszt alá valaki azt írta, akasztófára való a többivel. Ezt a vélemény csak Kocziha Tünde kedvelte.

Ezeket a bejegyzéseket nem tiltotta le a Facebook. Ellenben a Híradó.hu videójával, amelyben egy nő arról beszél, hogy a migránsok miatt sokat romlott a közbiztonság Svédországban.