NőiSzem: Az LMP is írja alá a Juhász Péterről szóló petíciót

 

A Mindennapok Női Szemmel Egyesület arra kéri Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét, hogy ő is írja alá azt a petíciót, amelyet a szervezet azért indított, hogy Juhász Péter, az Együtt elnöke távozzon a közéletből.

Király Nóra, az egyesület alapítója, Újbuda fideszes alpolgármestere kedden az LMP budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: már közel ötezren írták alá az egyesület által egy hete indított online petíciót. Ezt azért kezdeményezték, mert felháborítónak tartják, hogy Juhász Péter, aki a sajtóhírek szerint bántalmazta volt élettársát, gyermekei édesanyját, induljon az április 8-i országgyűlési választáson – tette hozzá.

Közölte: Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő és Dunai Mónika, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának tagja is aláírta már a petíciót, most pedig Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét és minden LMP-s képviselőjelöltet arra kérnek, hogy támogassák a kezdeményezést. A sajtótájékoztató végén Király Nóra az aláírásgyűjtő íveket átadta Apostol Klaudiának, az LMP képviselőjelöltjének, az LMP ifjúsági szervezete társelnökének, aki azt mondta: akkor tudná aláírni a petíciót, ha a kormányoldal támogatná a bántalmazott nőkről szóló isztambuli egyezmény ratifikálását az Országgyűlésben.

Az LMP politikusa megerősítette: pártja az erőszak minden formáját elítéli, ugyanakkor “médiahacknek”, kommunikációs eszköznek és kicsit képmutatónak is tartják, hogy a kezdeményezés egy embert emel ki, mert – mondta – ezzel nem lehet a rendszer problémáira reflektálni. Hangsúlyozta: az isztambuli egyezmény pont az áldozatok támogatásáról szól.

Király Nóra erre úgy válaszolt, nagyon reméli, hogy az Országgyűlés nem fogja ratifikálni az egyezményt, szerinte az “több sebből vérzik”, több ponton ellentétes a magyar alkotmánnyal, például azért mert “genderideológia” szerepel benne és teljesen “összekeveri a nemeket”.

Ha beigazolódik a vád, az LMP megteszi a szükséges lépéseket

 „Megkérjük Szél Bernadettet, az LMP listavezetőjét, miniszterelnök-jelöltet, illetve minden LMP-s képviselőjelöltet, legyen szó egyéni jelöltről, legyen szó listás jelöltről, hogy írják alá ezt a petíciót és csatlakozzanak ahhoz a kezdeményezéshez, hogy elérjük együtt, közösen, mi nők, édesanyák, akár aggódó férjek, hogy Juhász Péter távozzon a közéletből, és semmilyen erőszakos cselekedet a közéletben ne valósulhasson meg.” Szél Bernadett erre a felszólításra annyit válaszolt, hogy még nem olvasta a petíciót. „Amennyiben igazak ezek a vádak, akkor természetesen azt a politikust elítéljük” – fogalmazott Szél Bernadett. Hozzátette: ha beigazolódik a vád Juhász Péterrel kapcsolatban, akkor az LMP is megteszi a szükséges lépéseket.