Újra megismerte a magyar virtust a nagyvilág

 

A magyar sportolók eddig példátlan sikert arattak Magyarországnak, de jó hírünket is vitték a nagyvilágba – mondta Orbán Viktor, miután Áder János köztársasági elnökkel, valamint Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével kitüntetésben részesítette a téli olimpián pontot és érmet szerzett sportolókat.

Az utóbbi hetekben olyan területeken értünk el sikereket, ahol korábban nem – mondta Orbán Viktor köszöntőbeszédében, kiemelve Babos Tímea, a gyorskorcsolyázó magyar csapat, valamint Márton Anita eredményeit.

„Vannak, akik szerint az akadályok azért vannak, hogy átugorjuk őket. Akik azt mondják, hogy ide nekem az oroszlánt is! Az olimpia eszméje róluk szól, önökről szól. Gyorsabban, magasabbra, erősebben! Nekünk magyaroknak a győzelmet és a sikert sosem adják ingyen. Kell hozzá hit, bátorság és akarat. Ez a magyar virtus, amit önöknek köszönhetően újra megismert az egész világ” – fogalmazott Orbán Viktor.


Phjongcshang 2018 – A téli olimpián szereplő sportolók kitüntetése

„Mert önök nemcsak egy eddig példátlan sikert arattak Magyarországnak, de jó hírünket is vitték a nagyvilágba. Hiszen egy sportoló az olimpián, mindig az általa képviselt ország nagykövete is. Önök pedig kiválóan látták el azt a feladatot – jelentette ki a miniszterelnök.

Hangsúlyozta, hogy a magyar sport első világbajnoka a műkorcsolyázó Kronberger Lili volt, aki címét háromszor meg is védte.

Emellett köszönetet mondott azoknak, akik letették a gyorskorcsolyázás alapjait hazánkban. Létrejön a Nemzeti Korcsolyázó Központ Istvánmezőn, ezzel Európa legkorszerűbb létesítménye épül – mondta.

Orbán Viktor beszéde után Áder János kitüntetéseket adott át a téli olimpián pontot és érmet szerző sportolóknak.