Késnek a vonatok a záhonyi vonalon

 

Akár egy órát is késhetnek a vonatok a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon, mert csütörtök reggel Püspökladány és Kaba, valamint Hajdúszoboszló és Ebes között meghibásodott a biztosítóberendezés – közölte a Mávinform az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy biztonsági okokból ezeken a szakaszokon lassabban haladnak a vonatok. A torlódások elkerülése érdekében Püspökladány és Debrecen között több járat összevontan közlekedik. Hozzátették: a hiba elhárítását várhatóan délelőtt fejezik be.

Üres vágányok a Déli pályaudvaron 2015. február 4-én. A Déli és a Kelenföldi pályaudvarok közötti alagútnál január 25-én kődarabok hullottak a megcsúszott támfalból a sínekre, akkor csak korlátozták a forgalmat, január 31-én azonban le kellett zárni az alagutat, mert újabb kövek estek a vágányra, és tovább csúszott a támfal földje. A balesetveszély miatt a vonatok nem közlekednek a Déli pályaudvarra. A támfal ideiglenes megerősítése több hétig tarthat, ezt követően közlekedhetnek újra a vonatok, az alagút végleges helyreállítási munkái pedig a második negyedévtől indulhatnak.MTI Fotó: Mohai Balázs

Képünk illusztráció. (MTI Fotó: Mohai Balázs)