Telt házasak a balatoni szállodák az ünnepi hétvégéken

 

A március 15-i nemzeti ünnepünkkel kezdődő hosszú hétvégére szinte minden hely elkelt a balatoni szállodákban és húsvétra is alig akad üres szoba a hotelekben. A szakemberek szerint ez a folyamatos fejlesztéseknek és a bővülő programkínálatnak köszönhető – derült ki az M1 délutáni műsorából.

Az elmúlt években Balatonfüreden volt a legdinamikusabb az idegenforgalom növekedése a régióban, 2017-ben a magyarországi települések közül a 6. helyezést érte el a vendégéjszakák szerinti rangsorolásban.

Idén 700 000 helyet sikerült lefoglalni a balatoni kereskedelmi szálláshelyeken – mondta el Radóczy Andrea, a Hotel Silverine Lake Resort Balatonfüred tulajdonosa. Azt is elmondta, külön örülnek annak is, hogy nemcsak a szállodák iránt nőtt az érdeklődés, de nagyon sok a foglalás a különböző kulturális intézményeknél, kiállítóhelyeknél és galériáknál is.

További cél, hogy Balatonfüred egy négy évszakos desztináció legyen, ezt a célt szolgálják a 2018. évi fejlesztések. Ennek keretében épül fel egy új sportcentrum, egy tematikus és egy élménypark, illetve egy 400 fős rendezvényterem is. Megépül a Balatonfüred és Tihany közötti kerékpárút, valamint egész évben látogathatóvá válik a Lóczy-barlang is.