Már nincs elzárt út Vas megyében

 

A hóátfúvások miatt elrendelt valamennyi útzárat feloldották, így nincs már elzárt útszakasz Vas megyében – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap kora délután az MTI-t.

Korábban a havas területeken az erős szél több helyen magas hótorlaszokat emelt. Emiatt a Vas megyei Mersevát és Kemenesszentmártont, a Karakót Jánosházával összekötő úton, továbbá a Szombathely és Bucsu közötti mellékúton teljes forgalomkorlátozást rendeltek el.

Az útzárakat vasárnap kora délután mindenütt feloldották – írta a közútkezelő.

Karakó, 2018. február 24. Hóátfúvás miatt lezárt útszakasz a Vas megyei Karakó és Jánosháza között 2018. február 24-én. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Szombat déltől van érvényben a vörös kód

A szélsőséges időjárás miatt az egész országban óvintézkedéseket vezettek be. Szombat déltől van érvényben a vörös kód is. Így az egész országban meghosszabbították a nappali melegedők nyitva tartását, és még több férőhelyet biztosítanak a rászorulóknak.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti krízisautója egész éjszaka úton volt. Meleg teával, pokrócokkal és némi élelmiszerrel felszerelkezve érkeznek az utcán élőkhöz, hogy minél hamarabb segíteni tudjanak. A szeretetszolgálat munkatársai arra hívják fel a figyelmet, hogy aki segítségre szoruló embert lát, hívja a 112-őt vagy a helyi diszpécsert.

A Vörös kód várhatóan jövő hét végéig lesz érvényben, addig ugyanis végig 0 fok alatt marad a hőmérséklet. A havas tájakon pedig mínusz 20 fokos hidegre is számítani kell.