Csütörtökig marad a rendkívüli hideg

 

Mínusz 17 fok volt kora reggel Kékestetőn, az volt az ország leghidegebb pontja. De ez még csak a kezdet, egészen csütörtökig - ahogy mondani szokták - repkednek majd a mínusz 15, mínusz 20 fokok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga figyelmeztetést adott ki az ország nyugati és északi megyéire, ahol erős hófúvásokra lehet számítani, valamint egyes helyeken az éjszakai hőmérséklet mínusz 15 fokig is süllyedhet.

A hajléktalanellátásban továbbra is érvényben van a vörös kód riasztás, de az egyedül élő idős vagy beteg emberekre is jobban oda kell figyelni. Forró teával és töltött káposztával várták a hajléktalanokat és a rászorulókat Debrecenben, Sopronban pedig éjszakai melegedővé alakították át a vasútállomást.

(MTI-fotó: Vajda János)

Az ajkai polgárőrök folyamatosan látogatják a város idősebb lakóit: a legtöbbször a tűzifa aprításban van szükség a segítségükre.

Szakemberek azt tanácsolják, hogy a következő napokban fogyasszon mindenki sok meleg folyadékot, és ha a szabad levegőn van, akkor mozogjon minél többet, hogy elkerülje a kihűlést.