Fekete pályát nyitottak Eplényben

 

Hatalmas mennyiségű hó esett az elmúlt napokban, a Bakonyban. A közlekedőknek ez lehet, hogy kellemetlenséget okoz, de a téli sportok szerelmeseinek nagy öröm.

A természetes hónak is köszönhető az, hogy pénteken egy újabb pályaszakaszt nyitottak meg az eplényi síarénában. Az A4-es fekete pályát már a gyakorlott síelőknek ajánlják, ugyanis a lejtése helyenként eléri az 54 százalékot is.

Eplény, 2007. december 29. Síelők a pályán. A tartósan fagypont alatti hőmérsékletnek és a folyamatos hóágyúzásnak köszönhetően Eplényben megkezdődött a síszezon. A látogatókat folyamatosan üzemelő felvonók, síkölcsönzés, oktatás és étterem várja. Jelenleg három, különböző nehézségű pálya üzemel, hosszuk meghaladja az egy kilométert. A sportolók este kilenc óráig kivilágított pályákon síelhetnek. MTI Fotó: Nagy Lajos

Képünk illusztráció
(MTI-fotó: Nagy Lajos)

László Márk, az Intersport Síaréna Eplény marketingvezetője az M1-nek elmondta, Magyarország egyik legmeredekebb pályáját nyitották meg, ami 52 százalékos meredekségű, illetve nemzetközi minősítést is kapott. A pályát azonban csak haladó síelőknek ajánlják.

Az eplényi síarénában több kezdő, vagyis kék pálya van, illetve egy-két piros. A most megnyitott pályával a profi sízőknek kedveznek – mondta a marketingvezető.

Hozzátette: összes pályájuk nyitva áll tehát az érdeklődök számára, összesen 7,9 kilométer hosszan. Ez természetesen az elmúlt napok intenzív havazásának köszönhető. A látogatókat folyamatosan üzemelő felvonók, síkölcsönzés, oktatás és étterem várja. Jelenleg három, különböző nehézségű pálya üzemel, hosszuk meghaladja az egy kilométert. A sportolók este kilenc óráig kivilágított pályákon síelhetnek.

Ahogy azt a vezető elmondta, télen több mint száz fő dolgozik a pályákon, hiszen fontos számukra a minőségi és biztonságos síelés, éjszakánként pedig 6-10 fő dolgozik azon, hogy nyitáskor megfelelő minőségű havon csúszhassanak az érkezők. Amennyiben az időjárás is megengedi, a hóágyúkat is bevetik, még magasabb minőségű havat biztosítva ezzel – tette hozzá.