Csokoládéfesztivált tartanak Debrecenben

 

Háromszázféle csokoládé, óriási csoki vulkán – édes napokat rendeznek Debrecenben.

Pénteken kezdődött és vasárnap estig tart a régió legnagyobb csokoládéfesztiválja, ahol az ország legnagyobb csoki szökőkútját is üzembe állították.

Kisházi Sándor, a fesztivál főszervezője az M1-nek elmondta, 300-330 kilogramm csokoládét töltöttek az óriási szökőkútba. A tavalyi sikeren felbuzdulva szerették volna idén is egy kis „boldogsághormonnal” megbombázni az embereket. A rendezvényen harminc manufaktúra, körülbelül 1000-1500-féle különlegességgel jelent meg, diabetikus, paleo és egészséges édességeket is kóstolhatnak a látogatók – hangsúlyozta a főszervező.

M. Tóth Zsolt jégszobrász-világbajnok egy medvefigurát farag ki láncfűrésszel egy százkilós csokoládétömbből a debreceni Fórum bevásárlóközpontban tartott csokoládéfesztiválon 2017. február 26-án. (MTI-fotó: Czeglédi Zsolt)

M. Tóth Zsolt jégszobrász-világbajnok medvefigurát farag ki egy csokoládétömbből
(MTI-fotó: Czeglédi Zsolt)

Hozzátette: színpadi programokkal is készültek, illetve folyamatosan zajlik a kóstolás.

A csokoládé trendről Kisházi Sándor elmondta, ismét a bonbon és a trüffel tért vissza a közkedvelt termékek közé, a gyümölcsös, látványos termékek is nagyon népszerűek. A rendezvényre vasárnap estig várják az érdeklődőket.