Jónyer István kapta az Emberi Méltóságért kitüntetést

 

A még ma is rendszeresen bemutatózó kiváló asztaliteniszezőt Ballai Attila, a Mediaworks Kiadó sportüzletág-igazgatója méltatta, aki felhívta a figyelmet arra, hogy Jónyer „Isten-áldotta tehetségéből” fakadt, hogy már 17 éves korában Európa-bajnoki bronzérmes lett, és ezt rá egy évre meg tudta ismételni.

A XII. kerületi Ökoház lovagtermében szombat délután megtartott díjátadón az elismerést alapító Emberi Méltóság Tanácsa elnöke, Lomnici Zoltán azt hangsúlyozta, hogy a ma sportolóinak szükségük van olyan ikonokra, mint Jónyer István, Puskás Öcsi, Wichmann Tamás vagy Balczó András, mert az ő életszemléletük, gondolkodásuk, az eredményekért vállalt elhivatottságuk és kötelességszeretetük az, ami példát mutathat.

Jónyer István (MTI Fotó: Kovács Tamás)

„Hiszek abban, hogy nekünk aranytartalék és energiaforrás az, amit ezek a kiváló sportolók felmutattak. Ezért szükséges, hogy becsüljük meg őket, mert a jó hírünket vitték a világban, s miattuk lehetünk büszkék arra, hogy magyarok vagyunk” – fogalmazott, majd úgy folytatta: a 67 esztendős Jónyer azzal érdemelte ki az elismerést, hogy egyrészt a világ legeredményesebb sportolói között tartják számon, másfelől az utánpótlás-nevelés terén is maradandót alkotott.

Az Emberi Méltóság Tanácsa azokat részesíti elismerésben, akik hivatásuk gyakorlása mellett jelentős közéleti tevékenységet is kifejtenek. Az elmúlt években több művész kapta meg a kitüntetést, így Jókai Anna, Törőcsik Mari, Kányádi Sándor, ifj. Sánta Ferenc, Bodrogi Gyula, Kóbor János, Benkő László. A sportolók közül ezt megelőzően az Aranycsapat jobbhátvédje, Buzánszky Jenő vehette át az elismerést.