Több ezren kaptak jegyescsomagot az elmúlt egy évben

 

Több ezren kapták meg eddig a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) egy éve bevezetett jegyescsomagját – közölte a civil szervezet alapítója az M1 csatorna műsorában.

Király Nóra kiemelte, hogy hamarosan egy párkapcsolati tesztfüzettel bővül a csomag, de folyamatosan szeretnék bővíteni a doboz tartalmát. Mivel a Ficsak – elmondása szerint – a családalapítás elkötelezett híve, a házasság hete alkalmából idén egy online játékot hirdettek meg.

A játék során már házas fiatalokat kérnek arra, hogy töltsenek fel képeket magukról egy közösségi oldalra. Ezzel szeretnének példát mutatni, hogy a fiatalok merjenek belevágni a házasságba – fűzte hozzá.

Az „útravaló jegyescsomagot” már 11 önkormányzatnál adják át az anyakönyvvezetők a házassági szándékukat bejelentő fiatal pároknak.

A jegyescsomag díszdobozában egyebek mellett egy jegygyűrűpárnát, egy „esküvői munkafüzetet”, a Jövőnk könyve – házasságra hangolva című könyvet, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának házasulandókat érintő tájékoztató kiadványait helyezték el.