Népszerűek a hazai sípályák

 

Az elmúlt napok havazása kedvezett a téli sportok kedvelőinek. Félméteres hótakaró borítja a Mátra több pontját, Kékestetőn pedig szikrázó napsütés és remek pályák várják a síelőket.

A Kékestetőn kiváló a pálya

Az ország legmagasabb pontján csodás napsütésben síelhetnek a sportolni vágyók. Szerdán csaknem negyvencenti hó esett a térségben, így szerdára kiváló pályán csúszhattak már a síelők. Fila Gergő Erdélyből érkezett síelni a Kékestetőre. Véleménye szerint az ország legjobb tanulópályája található itt.

A Kékestető Sícentrum egy játékot is indít, amiben keresik a legszebb női és férfisízőt, illetve snowboardozót. A közösségi oldalra beküldött képekre kedveléssel lehet szavazni, aki a legtöbb pozitív visszajelzést kapja, értékes nyereményekben részesül.

Aki síelni nem szeretne, az megismerheti a Mátrát és környékét, szombaton délután 17 órától ugyanis a csúcskőtől indul egy kétórás túra szakvezetővel.

Síelők Kékestetőn 2018. február 14-én. (MTI-fotó: Komka Péter)

Síelők Kékestetőn (MTI-fotó: Komka Péter)

A Bükkben is tökéletesek a síelési körülmények

A Bükkben is sokat vastagodott a hótakaró az elmúlt napok csapadékos időjárásának köszönhetően. A bánkúti sípályán tökéletes körülmények alakultak ki a síeléshez. Liszka Judit, a Bánkúti síklub munkatársa az M1-nek elmondta, a Bükkben csak a természetes hóra számíthatnak, hiszen nincs hóágyúja a síklubnak. Reményeik szerint hamarosan azonban megállapodás születhet a nemzeti parkkal és talán beszerzésre kerülhet egy hóágyú – tette hozzá Liszka Judit.

A sípályák nyitvatartásáról és friss információkról ide kattintva tájékozódhat.