Szent István mellszobrával nyert verseny a veszprémi cukrászlány

 

Államalapító Szent István királyt ábrázolja az a cukrászati különlegesség, amellyel aranyérmet és egy különdíjat is szerzett egy veszprémi cukrász a Sirha Budapest prémium nemzetközi élelmiszeripari szakkiállításon. Reichert Míra alkotása 75 cm magas, 25 kilót nyom.

Egyébként a torta minden darabja ehető, hiszen a váza gabonamasszából, bevonata pedig cukorból készült. Szent István mellszobrát most bárki megcsodálhatja, hiszen abban a veszprémi cukrászdában állították ki, ahol a tortakülönlegesség alkotója is dolgozik.

Reichert Míra a Kokó Cukrászda cukrásza az M1-nek elmondta, a versenyen témakikötés nélkül lehetett indulni, így saját elképzelés szerint esett a döntésük Szent István mellett. A mellszobor nagyjából 8-9 nap alatt készült el, a test gabonamasszából, kívülről pedig tortaburkoló fedi. A készítő szerint nem adódott nehézség a készítés során, hiszen az első pillanattól kezdve az utolsóig élvezte  a munkát. A díj nagyon sokat jelent a cukrász és a cukrászda számára is.

Pintér Zsolt, a cukrászda tulajdonosa, cukrászmester elmondta, alapvetően is motivált csapatban dolgoznak, de ez a díj egy plusz elismerést jelent, hogy jól végzik munkájukat – fogalmazott a cukrászmester.