Még nem késő elindulni a Sípályák Éjszakája rendezvényre

 

Meghosszabbított nyitva tartással várják az érdeklődőket a Sípályák Éjszakáján.

Igazi tél van itthon a hegyekben, a hó pedig nem is jöhetett volna jobbkor, hiszen ma tartják a sípályák éjszakáját. Országszerte hat sí park is csatlakozott a programhoz, ezek mind késő estig nyitva lesznek.

Szerdán első alkalommal rendezik meg a Sípályák Éjszakáját, melynek keretében az ország különböző pontjain késő estig lesznek nyitva a sípályák.

A szervezők tájékoztatása szerint Eplényben hajnali kettőig, Kékestetőn este 8-ig, a mátraszentistváni sí parkban és a Normafán este 9-ig, Sátoraljaújhelyen este 11-ig, Visegrádnál a Nagyvillámon pedig éjfélig várják a síelni vágyókat.

Eplény, 2007. december 29. Síelők a pályán. A tartósan fagypont alatti hőmérsékletnek és a folyamatos hóágyúzásnak köszönhetően Eplényben megkezdődött a síszezon. A látogatókat folyamatosan üzemelő felvonók, síkölcsönzés, oktatás és étterem várja. Jelenleg három, különböző nehézségű pálya üzemel, hosszuk meghaladja az egy kilométert. A sportolók este kilenc óráig kivilágított pályákon síelhetnek. MTI Fotó: Nagy Lajos

A kép illusztráció. (MTI-fotó: Nagy Lajos)

Több helyszínen további akciókra is számíthatnak az érdeklődők, így például kedvezményes síoktatást, csökkentett jegyárakat, illetve különböző versenyeket ígérnek a szervezők.

Eplényben több mint két kilométer hosszan lehet kivilágított sípályán síelni a rendezvény keretein belül. Több ezren vannak a Bakony szívében, ugyanis az üzemeltetők kedvezményt is biztosítottak az érdeklődők számára. Nemcsak a pálya, de a kölcsönző is hosszabbított nyitva tartással várja a síelni vágyókat.

Mátraszentistvánban versennyel is készültek a látogatóknak, amire hatvanhét versenyző regisztrált.