Gyalogosgázolást szimuláltak Dunakeszin (videóval)

 

Figyelemfelhívó akciót tartottak a rendőrök a gyalogosokat ért közlekedési balesetek megelőzése érdekében Dunakeszin.

A figyelem felhívása érdekében tartottak baleseti szimulációt Dunakeszin a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Dunakeszi Rendőrkapitányság, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete és az Országos Mentőszolgálat munkatársainak közreműködésével – közölte  a police.hu.

A „Szimulált valóság” elnevezéssel szervezett akció a gyalogosok közlekedésbiztonságának növelése és a gyalogosokat ért közlekedési balesetek számának visszaszorítása érdekében tartották.

A szimuláció során szándékosan sokkoló hatást szerettek volna elérni. A megrendezett gyalogosgázolás helyszínén Dr. Ménkű Szilvia rendőr alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője sajtótájékoztató keretében hívta fel a járművezetők és a gyalogosok figyelmét a közlekedési szabályok betartásának fontosságára.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén januárban a gyalogosokat érintő 22 közlekedési balesetből öt halálos kimenetelű volt, amelynek során a gyalogos vesztette életét.

Az okokat vizsgálva megállapították, hogy több esetben szerepet játszott az, hogy a gyalogos hirtelen úttestre lépése, álló jármű előtt úttesten való átkelése, valamint tiltott helyen való áthaladása, ahogy a vezető okok között van a járművezetők részéről az elsőbbség meg nem adása a kijelölt gyalogátkelőhelyen is.