A Soros-hálózatok fókuszpontjában a magyar oktatás?

 

A Nyílt Társadalom Alapítvány támogatásával működő Emberség Erejével Alapítvány által megosztott iskolai óravázlatokra hívta fel a figyelmet a Magyar Idők cikke.

Az oktatás nem véletlenül került már hosszú évek óta a Soros-hálózatok fókuszpontjába, ugyanis megfelelő ideológiai háttérrel meg lehet alapozni a fiatalok világról alkotott képét – írta a Magyar Idők. Az internetes oldal úgy fogalmaz: ezt az utat járja, erre kaphatott „megbízást” a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatásával működő Emberség Erejével Alapítvány.

A pécsi illetőségű alapítvány által megosztott iskolai óravázlatok „érzékenyítő jelleggel” foglalkoznak a migráció és a befogadás társadalmi kérdésével – írták.

Január 22-től minden hétfőn egy újabb óravázlat kerül fel az alapítvány internetes felületére. A Magyar Idők példaként említette a Befogadjuk? című gyakorlatot, amelynek célja „a migrációt kiváltó okok és élethelyzetek megismerése”, valamint „a befogadó attitűd fontosságának hangsúlyozása”.

A nyílt társadalom eszméjét zászlajára tűző Emberség Erejével Alapítvány terjesztette tanokat népszerűsítő óravázlatait a Pécsi Szakképzési Centrum – Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskolában, a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziumában és a PTE I. sz. Gyakorló Általános Iskolában használták, egyelőre teszt jelleggel – írta a Magyar Idők.

A teljes cikkért kattintson ide.