Reagáltak az ellenzéki politikusok Juhász Péter szakítási ügyére

 

Az elmúlt napokban került nyilvánosságra, hogy az Együtt elnöke és volt élettársa perben állnak egymással. Felmerült a bántalmazás kérdése is. Juhász Péter ezt először tagadta, majd elismerte, hogy dulakodtak, de azt állítja, hogy nem ő kezdte. Egy áldozatvédő szervezet szakvéleménye szerint azonban Juhász Péter családon belüli erőszakot követett el. A nő arról is vallott, hogy Juhász Péter korábban gyermekei előtt is többször drogozott.

Ahogy arról a hirado.hu is beszámolt, megszólalt Juhász Péter korábbi élettársa a kettőjük közötti szakítási ügyben. A nő szerint Juhász Péter nem mond igazat. Az ügyről több politikus is kifejtette véleményét.

„Egyelőre ez két magánember közti veszekedés, ami most nyilvánosságra került” – így vélekedett a szocialisták országgyűlési képviselője. Harangozó Tamás azt mondta: semmi köze az ügyhöz és pártja is csak akkor fog reagálni, ha bírósági döntés születik.

A Jobbik frakcióvezetője közösségi oldalán kiállít az Együtt elnöke mellett. Volner János szerint a sajtóban valóságtöredékek keverednek a legalantasabb hazugságokkal. Úgy véli, most éppen Juhász Péter a soros, ezért dobálják sárral.

„Ha történt ilyesmi, akkor azt innen szeretném elítélni” – ez volt a Jobbik alelnökének reakciója. Z. Kárpát Dániel arról beszélt, hogy amennyiben bebizonyosodik, hogy Juhász Péter bántalmazott, akkor azt pártja nevében is elítéli. Ugyanakkor hozzátette, hogy szerinte tiszteletben kell tartani a közszereplők magánéletét.

Karácsony Gergely, az ügyre reagálva azt mondta: az Együtt elnökének mindaddig helye van a közéletben, amíg ki nem derül, hogy valóban bántalmazta volt élettársát.