Tűzifát és ételt adományoznak a rászorulóknak Zalában

 

Tél van, itt vannak a mínuszok. Sokan vannak olyanok, akik csak alig tudnak fűteni ilyenkor. Zalában most tűzifát és ételt adományoznak a rászorulóknak.

A Zala Megyei Védelmi Bizottság adományaként tűzifát, illetve tartós élelmiszert adnak át a legrászorultabb családoknak. Az eseményen részt vett: Dr. Sifter Rózsa megyei kormánymegbízott, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke, Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

A kormánymegbízott elmondta: a nagylelkű felajánlások alapján érkezett az ötlet, hogy a Zala Megyei Védelmi Bizottság felvállalta a rászoruló családok megsegítésének koordinálását. Az elmúlt hat év során összesen 350 családnak sikerült segíteni, az idei évben pedig hetven család kapott ilyenfajta segítséget.

Tűzifát pakolnak férfiak egy orosházi tüzelőanyag-telepen 2014. október 1-jén.MTI Fotó: Rosta Tibor

A kép illusztráció. (MTI-fotó: Rosta Tibor)

Manninger Jenő, országgyűlési képviselő az M1-nek elmondta, a kormányzati program mellett sokszor szükség van egy extra segítségre. Az önkormányzatok és a kormányhivatal is segíti tehát a rászoruló családokat, hiszen az alaptámogatásokon felül a hideg időben rendkívül jól jöhet a plusz tüzelő és a tartós élelmiszer is – mondta a képviselő.