Jól haladnak a veszprémi fejlesztések

 

A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter megítélése szerint jó ütemben haladnak a Modern városok program keretében megvalósuló fejlesztések a településen: a beruházások a sport, a kultúra, a gazdaság és a közlekedés területét is érintik – közölte Kósa Lajos.

Keddi veszprémi sajtótájékoztatóján Kósa Lajos elmondta, hogy a városban 75 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések. Hangsúlyozta: a veszprémi beruházások jól illeszkednek a 23 megyei jogú várost érintő, összességében 3500 milliárd forintos, 250-nél több elemet tartalmazó fejlesztési programba. A veszprémi beruházások a sport, a kultúra, a gazdaság és a közlekedés területét is érintik – közölte a miniszter.

Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter (j) beszél, mellette Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke a Modern városok program veszprémi fejlesztéseiről tartott sajtótájékoztatón a veszprémi állatkertben 2018. február 13-án – a városban 75 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések, amelyek a sport, a kultúra, a gazdaság és a közlekedés területét is érintik (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Kifejtette: 21 milliárd forintot fordítanak Veszprémben gazdaságfejlesztésre a program keretében; létrejön egy 52 hektáros ipari park, és megvalósul egy szakember-utánpótlást szolgáló fejlesztési központ. Megújul a Veszprémi Petőfi Színház 9,5 milliárd forintból, valamint a Csermák Antal Zeneiskola 200 millió forintból – közölte. Több, sportot érintő beruházás is megvalósul a városban: bővítik a Veszprém Arénát, új sportuszodát építenek, fejlesztik az atlétikai stadiont, és megépül egy új jégcsarnok – közölte Kósa Lajos. Hozzátette: csaknem 10 milliárd forintból valósul meg a 82-es és 8-as út összekötése, és mintegy 12 milliárd forintból épül meg az új völgyhíd.

Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter beszél, mellette Porga Gyula (Fidesz-KDNP) polgármester a Modern városok program veszprémi fejlesztéseiről tartott sajtótájékoztatón a veszprémi állatkertben 2018. február 13-án (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere azt mondta, hogy korábban soha nem történt ilyen nagyléptékű fejlesztés a városban. A program előnyének nevezte, hogy az itt élők igényei és elképzelései szerint valósulhatnak meg a beruházások. Hangsúlyozta: az idén az állatkertben egy új állatklinikát, logisztikai és szociális központot magába foglaló, 1800 négyzetméteres létesítmény épül. Szintén az idén leteszik az uszoda alapkövét, amire harminc éve várnak a veszprémiek. Közölte: megépül három, a térség szempontjából is jelentős – a Balaton felé vezető, valamint a Márkó, Bánd, Herend felé tartó és a bakonyi – kerékpárút.

Fontos szempont volt, hogy hosszú távon fenntartható fejlesztések valósuljanak meg a városban – fogalmazott. Ovádi Péter, a Fidesz veszprémi frakcióvezetője a program három alappillérének nevezte az új ipari területek kialakítását, a tanműhelyeknek és képzési centrumnak helyet adó park, valamint az aranyosvölgyi tudáspark létesítését, ami által szavai szerint a város régiós központtá válhat.