A legjobb magyar szakácsok mérik össze tudásukat a legnagyobb hazai gasztronómiai seregszemlén – derült ki az M1 csatorna délelőtti műsorában.
Február 7. és 9. között rendezik meg a Sirha Budapest élelmiszeripar, pék- és cukrászipari, szálloda és vendéglátóipari, csomagolóipari és gasztronómiai kiállítást. A rendezvény második napján lesz az év legjelentősebb hazai gasztronómiai eseménye, a Bocuse d’Or magyar döntője.
A gasztronómiai show lehetőséget biztosít a szakembereknek, hogy találkozzanak az ország legjobb szakácsaival, hiszen a rangos versenyen a selejtezőből továbbjutott hat séf mérkőzik meg egymással. A versenyzők a döntőben vegetáriánus és hús témát dolgoznak ki, melyekhez mártást, illetve legalább két garnírungot kell készíteniük témánként.
Az ételek 10 plusz 4 adagban kerülnek prezentálásra. A megmérettetés végére eldől, hogy Széll Tamás után ki lesz a következő, aki Magyarországot képviselheti legközelebb nemzetközi porondon, vagyis a torinói Európa Döntőn.