Senkinek sem kell az utcán éjszakáznia

 

A hajléktalanok számára országosan 9600 férőhely biztosított, ez krízishelyzetben további másfél ezerrel bővíthető – derül ki az Emmi Magyar Idők által nyilvánosságra hozott közleményéből.

Van bőven hely a hajléktalanellátó helyeken, így senkinek sem kell a hidegben a közterületeken töltenie az éjszakát – áll a tárca közleményében. A dokumentum hangsúlyozza, a krízishelyzet többletköltségeire 360 millió forintot biztosít a kormány, az extrém hideg miatt esetleg megnövekvő költségek esetére pedig további 50 millió forintot különítettek el.

Lakók tévéznek a férfi részleg egyik szobájában a Hajlék a Házban fejlesztési projekt keretében felújított hajléktalanszállón Békésen a rekonstrukció átadásának napján, MTI Fotó: Rosta Tibor

Illusztráció (MTI-fotó: Rosta Tibor)

Emellett plusz 62 millió forint jut a téli időszakban a megnövekedett terhelés mellett dolgozó diszpécserközpontok támogatására is. A közlemény szerint folytatódik az a négymilliárd forintos uniós finanszírozású program is, amelynek köszönhetően naponta négyezer adag meleg ételt osztanak szét a hajléktalan embereknek.