Beperelte az egyik legnagyobb hazai mobilszolgáltatót az ügyészség

 

A cég ugyanis 750 forintos díjat számított fel, ha SMS-ben küldött fizetési felszólítást az ügyfeleknek. Tisztességtelen szerződési feltételek miatt az ügyészség korábban több ingatlanközvetítő ellen is pert indított, és eddig mindet megnyerte – hangzott el az M1 Híradójában.

A Pest Megyei Főügyészség nemrég az egyik nagy mobilszolgáltató ellen indított pert, mert a cég 750 forintot számít fel az SMS-ben küldött fizetési felszólításokért.

Az ügyészség álláspontja szerint ennek a költségnek – mert költségként számolja el a mobilszolgáltató – a felszámítása jogsértő – hangsúlyozta Jagusztin Tamás, a Pest Megyei Főügyészség osztályvezetője.

Egy olyan tisztességtelen szerződésről vagy szerződésekről van szó, amely a fogyasztók, a lakosság széles rétegeit, adott esetben akár több százezer embert károsíthatnak meg – fogalmazott Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyézsség szóvivője.

Az M1 csatorna megkereste az érintett mobilszolgáltatót, de a cég nem kívánt élni a megszólalás lehetőségével.

A mobilcég és az ingatlanközvetítők mellett az ügyészség egy bankot és több utazási irodát is beperelt a tisztességtelen szerződések miatt. A bíróság eddig minden esetben az ügyészségnek adott igazat és kimondta a vitatott szerződési pontok érvénytelenségét.