Két ellenzéki párt is megpróbálta megzavarni az MJVSZ konferenciáját

 

Két ellenzéki párt is megpróbálta megzavarni a Megyei Jogú Városok Szövetségének konferenciáját. Az Együtt szórólapokat osztogatott az érkező polgármestereknek, a Momentumosok pedig Soros György álarcot viselve fogadták a résztvevőket – hangzott el az M1 Híradójában.

Megállította a Megyei Jogú Városok Szövetségének konferenciájára érkezőket az Együtt elnökségi tagja. Vajda Zoltán több autóst tovább sem engedett a rendezvényközpont mélygarázsába, amíg nem vették el tőle pártja szórólapját.

A politikus rendreutasította azokat, akik nem fogadták el a papírt. A konferencia egyik résztvevője nem húzta le az autója ablakát, ezért Vajda Zoltán a szélvédőjére tette a szórólapot. Az Együtt elnökségi tagja az akció után azt mondta: a konferencia csak egy marketingakció, és el kell távolítani azokat a polgármestereket a hivatalukból, akik szerint létezik a Soros-terv.

A sajtótájékoztató után több újságíró is szerette volna megtudni a politikustól, hogy miért védi Soros Györgyöt, ő azonban erre már nem volt hajlandó válaszolni.

A Momentum is megpróbálta megzavarni a konferenciát. A párt tagjai Soros György-álarcokkal várták az érkező polgármestereket a rendezvényközpont előtt. A Momentum kaposvári jelöltje szerint a rendezvény valójában egy kamukonferencia volt.

Nem ez az első eset, hogy a Momentum és az Együtt a kormány migrációs politikája ellen szervezett akciókat. 2015-ben, a migrációs válság csúcspontján az Együtt a bevándorlók befogadása mellett tüntetett.

Tavaly tavasszal pedig Juhász Péter, a párt elnöke csatlakozott Röszkén egy bevándorláspárti demonstrációhoz, amit a Soros Györgyhöz köthető Migszol szervezett.

Vajda Zoltán, az Együtt elnökségi tagja tavaly nyáron a kormány plakátjait is megrongálta és minden magyart felszólított rá, hogy tépje le a hirdetéseket.

A Momentum is többször kiállt már Soros György érdekei mellett. Ősszel aláírásokat gyűjtöttek a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény visszavonásáért. Azt sem tűrték el, hogy egy kormánypárti politikus ezt sajtótájékoztatón szóvá tette.

A bevándorlással kapcsolatos nézeteikről a Momentum elnöke korábban az indexnek nyilatkozott. Fekete-Győr András akkor azt mondta: a bevándorlás csak szabályozott formában elképzelhető és ezt a kihívást a többi EU-s országgal közösen kell kezelni. Az elképzelés egyezik az Európai Unió migrációs politikájával.