Elindult az ez évi szociális ágazati konzultáció

 

A szociális vezetőképzés elindítása és a továbbképzési rendszer átalakítása a fő témája a szociális ágazati konzultációnak – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 pénteki műsorában.

Nyitrai Imre elmondta: a szociális vezetőképzés újdonság, így az ágazatban dolgozó vezetők számára teljesen új, korszerű tudásátadást fog jelenteni. A képzések interaktívak lesznek, leginkább a készségfejlesztést helyezik előtérbe – tette hozzá.

A helyettes államtitkár szólt arról, hogy 2018 a továbbképzési rendszerben is változásokat hoz, a korábbi rendszerhez képest újdonságot jelent a továbbképzések differenciáltsága, a kötelező munkakörhöz kötött képzések mellett megjelennek a választható minősített képzések is.

Az ingyenes képzéseket több helyszínen tartják. Regisztrálni a Semmelweis Egyetem honlapján lehet. A csütörtöki megnyitó középpontjában a fogyatékosságügy állt. Győrött az idősellátás, Szegeden a foglalkoztatottság, Miskolcon az addiktológia, Szekszárdon a gyermekvédelem, Nyíregyházán a hajléktalan-ellátás lesz a téma – részletezte.

Hozzátette: a konzultáció február 22-én zárul Budapesten.