Kormányzati támogatásból fejlesztik a monori szakrendelőt

 

Az Egészséges Budapest Program keretében a kormány 1,37 milliárd forintos fejlesztési támogatást nyújt a monori szakorvosi rendelőintézetnek – közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, a térség országgyűlési képviselője kedden Monoron.

Pogácsás Tibor elmondta, hogy az 1,37 milliárd forintos fejlesztés keretében megvalósul a szakrendelő épületgépészeti felújítása, orvostechnikai eszközök cseréje, a képalkotó diagnosztika korszerűsítése, valamint a gasztroenterológiai, mozgásszervi diagnosztikai és a rehabilitációs ellátások fejlesztése.

Hozzátette: az infrastruktúra-fejlesztést a Pest Megyei Területfejlesztési Program 553 millió forinttal támogatja. A teljes beruházás 2018 év végére valósulhat meg.

Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója arról beszélt, hogy a kórházuk fenntartása alatt működő monori rendelőintézetben évente 150 ezer orvos-beteg találkozó jön létre, ezért is fontos az intézmény fejlesztése. Hozzátette, hogy 1978-ban épült a rendelő, és a ’90-es években történt egy nagyobb energetikai beruházás, de eddig csak azokat az eszközöket cserélték ki, amiket feltétlenül szükséges volt.

Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára kitért arra, hogy a biztonság, minőség, kényelem hívószavak mentén gondolták végig és tervezték a meg az Egészséges Budapest Program fejlesztéseit a szakemberek. Az államtitkár hozzátette, hogy a Bajcsy-Zsilinszky Kórház igen komoly szakmai tervet dolgozott ki, ezért 4 szakrendelője kap fejlesztési forrásokat.