Rekordmennyiségű adomány került a Mikulásgyárba

 

Hétfőn is egymást érték a jótékonysági akciók szerte az országban. Továbbra is rengeteg ajándék érkezik a Mikulásgyárba. A legkisebbek is csatlakoztak a felhívásokhoz: Veszprémben beteg gyerekeket leptek meg a fiatalok.

Hétfőn, az utolsó adventi hét első napján is egymást érték a jótékonysági akciók szerte az országban.

Folytatódott az adománygyűjtés a budapesti Mikulásgyárban: a hétvégén minden eddiginél több, csaknem 26 ezer kilónyi adomány érkezett. Ezzel együtt már több mint 70 tonna adomány gyűlt össze, köztük tartós élelmiszerek, játékok, könyvek és ruhák. De lehetőség volt más módon is segíteni.

Közben rendszeresen érkeznek óvodás és iskolás csoportok is a Mikulásgyárba, ahol még a Mikulással is találkozhatnak a gyermekek. Mindeközben a Magyar Vöröskereszt munkatársai folyamatosan osztják szét a beérkezett adományokat a rászorulók között. December 22-ig várják még azokat, akik adományaikkal szeretnének segíteni.

Százakon segítettek Kispesten

Ajándékosztás is volt Budapesten: háromszáz rászorulót vártak élelmiszercsomaggal, meleg ebéddel és forró teával a Kispesti Vigadóban. Az ételosztó akcióhoz több segélyszervezet is csatlakozott, köztük a Vöröskereszt és a Katolikus Karitász is.

Az ország más részein is a jótékonykodásé volt a főszerep. Zenés és verses műsorral csaltak mosolyt a Kukkantó Baráti Kör Egyesület fiatal tagjai a Veszprém megyei kórházban gyógyuló gyermekek arcára. Több mint húsz éve hagyomány, hogy az egyesület a karácsonyi időszakban így próbál örömet szerezni.