Herczegh Anitát lenyűgözte a „magyar máltaiak” profizmusa

 

Folyamatosan követi és részt is vesz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkájában a köztársasági elnök felesége, Herczeg Anita - erről beszélt a közmédiának adott exkluzív interjújában.

Herczeg Anita felidézte: évek óta aktív résztvevője a karitatív tevékenységeknek, hacsak teheti személyesen, a helyszínen segít a rászorulóknak. A köztársasági elnök felesége dícsérte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját, úgy fogalmazott: lenyűgözte az a profizmus, amivel a szervezet végzi a segítő tevékenységét, legyen szó a hajléktalanok ellátásáról, a roma falvakban élők felzárkóztatásáról, gyermekek megsegítéséről határon innen és túl.

Úgy fogalmazott a közmédia kérdésére: jószolgálati nagyköveteként elsősorban a figyelemfelhívás a feladata, de ezen túlmenően, ha csak teheti, szeret személyesen is részt venni ezekben az akciókban. Volt velük például Kárpátalján is – idézte fel a múltat – ahol nagyon szegény falvakat felkeresve, a legszegényebb lakóknak segélycsomagokat szállítottak és osztottak szét.

Magáról a Magyar Máltairól elmondta: lenyűgözte az a profizmus, amivel a Szeretetszolgálat az összes segítő tevékenységét végzi, bármilyen területről legyen szó, akár a hajléktalanok ellátása, akár a roma falvakban a felzárkóztatás, gyermekek segítése, akár a segítségnyújtás, mentőszolgálat, csomagok gyűjtése, juttatása határon innen és túl a rászorulóknak.

A teljes interjút itt nézheti meg: