Hatalmas az érdeklődés az országos diákvállalkozó vetélkedőre

 

Hatalmas az érdeklődés az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedőre, a november végi határidőig összesen 126, közöttük 27 határon túli csapat regisztrált, azaz a felkészítő tanárokkal együtt több mint hatszázan vesznek részt közvetlenül a megméretésben – mondta el Bartal Tamás, a Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón.

Bartal Tamás hangsúlyozta, a pénzügyi tudatosság növelése a kormány stratégiai célkitűzése. A felmérések azt mutatják, hogy a lakosság elméleti ismeretei alaposak, de a tudás gyakorlati alkalmazása terén van még lehetőség a fejlődésre. Megjegyezte: ha a lakosság nagyobb pénzügyi tudatosságot mutat, akkor az tovább növelheti a családok megtakarításait.

A helyettes államtitkár, aki védnöke és zsűritagja is a diákvállalkozó vetélkedőnek, kiemelte, a pénzügyi ismeretek oktatását minél hamarabb szükséges elkezdeni, és ennek érdekében 2017-től a szakgimnáziumokban kötelező 32 órás pénzügyi vállalkozási ismeretek oktatása. Továbbá jövő márciusban ismét megrendezik a Pénz7 elnevezésű pénzügyi és vállalkozói témahetet – mondta Bartal Tamás, aki kiemelkedő és egyedülálló kezdeményezésnek nevezete az országos diákvállalkozó vetélkedőt.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Közölte, a döntőbe két határon túli csapat is bejuthat, a magyarországi ellátásukat a bejutás esetén a Miniszterelnökség vállalja.

Bartal Tamás elmondta, a csapatoknak december 20-ig lehet beküldeniük a bemutatkozó videóikat és az elképzelt vállalkozás üzleti tervét. A versenyen négyfős diákcsapatok mérik össze tudásukat, üzleti ismereteiket, kreativitásukat és vállalkozói készségeiket. A döntőbe tizenkét csapat kerül be, tizenegyet a zsűri választ ki, egy csapat pedig közönségszavazás révén jut be.

Szekfü Tibor, a Magyar Mikrofinanszírozási Hálózat elnöke közölte: a döntő várhatóan jövő márciusban lesz, a versenyen a korosztályhoz illeszkedő gyakorlati feladatok várhatók.