Újdonságokkal vár a zalaegerszegi adventi vásár

 

Karácsonyi és kézműves termékek, forralt bor, sült gesztenye - elmaradhatatlan termékei ezek a zalaegerszegi adventi vásárnak. Idén két helyszínen, számos programmal várják az ünnepi hangulatra vágyókat a zalai megyeszékhelyen. Az adventi vásár újdonsága a műjégpálya – derült ki az M1 délelőtti műsorából.

Meghitt hangulat, karácsonyra hangoló zenék, forralt bor, sült gesztenye – igazi adventi hangulat vár minden érdeklődőt Zalaegerszeg belvárosában, a Mindszenty téren és a Dísz téren egyaránt. A KISOSZ Zala Megyei Egyesülete szervezte hagyományosan és szervezi idén is a rendezvényt, s mint kiderült, az idei a 32. karácsonyi vásár.

A tereket gyönyörűen díszítették fel idén is, a teljes arculat a nyugat-európai karácsonyi vásárok mintáját követi. Minden hétköznap 9 órától 18 óráig várják a kereskedők a vevőket, és a hétvégi nyitvatartást is meghosszabbították a tavalyihoz képest. A Dísz-téri árukínálat pedig új árukkal és termékekkel egészült ki. Lesznek kézműves előállítású csokoládék és szappanok, saját készítésű karácsonyi ajándéktárgyak és játékok, s a kötöttáruk között is lesznek újdonságok.

Folytatódik az előző évekhez hasonló, gazdag programsorozat a rendezvénysátorban, ahol zenekarok, kórusok, iskolások adnak adventi műsorokat. Felállították a nagy méretű adventi koszorút is, amelyen minden hétvégén egy meghívott vendég gyújtja meg a gyertyát. Idén az adventi vásár újdonsága a műjégpálya, amely a nyitvatartás ideje alatt szeretettel vár minden korcsolyázni vágyó gyermeket és felnőttet is egyaránt.

A különböző programokat és eseményeket ide kattintva tudja megtekinteni.