„Soros-ügyekről” szólnak a kötelezettségszegési eljárások

 

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárások mind Soros Györgyhöz köthető ügyekről szólnak.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában kifejtette: mindhárom eljárás – az, hogy Magyarország nem kíván migránsokat befogadni, a civil szervezetek átláthatóságának szabályozása, valamint a CEU-t érintő jogszabályok kérdése – „Soros-témájú ügyről” szól.

Az Európai Parlament belügyi, állampolgárjogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) csütörtöki meghallgatása kapcsán a belbiztonsági főtanácsadó „pikáns és furcsa” helyzetnek nevezte, hogy ott a – kiszivárgott okmányok szerint – Soros Györgyhöz „baráti kapcsolattal” fűződő képviselők hallgatták meg a Soros György által finanszírozott szervezetek embereit.

Bakondi György szerint a magyar kormány következetes – a Soros-tervvel ellentétes – migrációs politikája miatt igyekeznek mindenféle politikai és jogi nyomásgyakorlást helyezni Magyarországra az Európai Parlament, civil szervezetek és a média útján is.