Megszólalt Havas: azért nem ment el a könyvbemutatójára, hogy ne szerepelje közös fotón Vonával

 

A zaklatási ügybe keveredett Havas Henrik két Facebook-bejegyzésben is igyekszik elhatárolódni Baukó Éva vádjaitól, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Bár korábban azt mondta a jobbikos N1TV-ben, hogy nem foglalkozik többet azzal, hogy egykori titkárnője szexuális zaklatással vádolja, ennek ellenére ma kétszer is írt saját Facebook-oldalára az üggyel összefüggésben.

Havas főbb állításai a két Facebook-bejegyzésből: könyvet ír arról, ami most vele történik. Megmondta a Jobbik sajtósának, hogy nem hajlandó a garázson keresztül, mintegy bujkálva bemenni a könyvbemutatóra, mert ő egyenes ember, és csak a főbejáraton hajlandó érkezni, de erről kár is beszélni, mondta a sajtósnak, mert amúgy sem megy el.

Havas az állítása szerint az ATV miatt nem ment el a könyvbemutatóra, hogy ne szerepeljen közös fényképen Vonával. Arra nem ad magyarázatot, ha ennyire kellemetlen neki és az ATV-nek Vona Gábor, akkor miért készített róla könyvet.

Havas később kifejti, nagyon összehaverkodott Kálmán Olga tízéves kisfiával, ezért újabb közös wellnessprogramot terveznek. Teóriája szerint azért dühös rá a kormány, mert azt hiszik, a Hit Gyülekezete támogatja a Havas–Vona-könyvet, és – ahogy Havas fogalmaz – tulajdonképpen így Isten támogatja a Jobbikot, de ez nem igaz.