Újra bekerülhet Budapest Európa legjobbjai közé

 

Hétfőig, december 11-ig lehet szavazni az Adventi ünnep a bazilikánál rendezvénysorozatra, hogy egyetlen magyar helyszínként Európa legjobb adventi vására legyen.

A European Best Destination által szervezett közönségszavazásokon tavaly több mint 1,3 millió ember szavazott, és választotta meg az öreg kontinens legjobb adventi vásárait is. Egy magyar helyszín és rendezvény, a Szent István téri Adventi ünnep a bazilikánál a tavalyi előkelő 9. hely után, idén is felkerült a top 20-as ranglistára.

Ahhoz, hogy Budapest Belvárosának karácsonyi rendezvénye az újabb megméretésen még jobb helyezést érhessen el, ahhoz december 11-ig bárki hozzájárulhat. Csak egy szavazatot kell leadni a www.europeanbestdestinations.com weboldal christmas-market aloldalán vagy ide kattintva.

Az Adventi ünnep a bazilikánál jó eséllyel pályázik rá, hogy ismét az élmezőnybe kerüljön, és nemcsak azért, mert egyedüli magyar aspiránsként szerepel a húsz jelölt között, hanem azért is, mert sok újítással készült a félmilliónál is több látogató fogadására.

Európai szellemiség a forralt boron túl

Még a karácsonyi vásárok olyan elengedhetetlen kellékét is igyekeztek megújítani, mint a forralt bor, így a Szent István téren alacsony glikémiás indexű változata is kapható ennek az italnak, azaz a cukorbetegek is bátrabban fogyaszthatnak belőle.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a gyerekeknek épített korcsolyapálya ne hagyományos jégborítású legyen, mert annak üzemben tartása rengeteg energiát emésztene fel, helyette egy időjárástól függetlenül használható felületet hoztak létre a tér közepén.

Elbűvölő vizuális élmény

A vásár idei újdonsága, a sötétedés után minden egész órában induló káprázatos 3D-s kisfilm, melyen nyolc grafikus három hónapon át dolgozott. A kisfilmet olyan speciális technikával gyártották le és olyan különleges eszközökkel vetítik le, hogy egy, a 3D mozikban megszokott vizuális élményt kapjanak a látogatók, ám ezúttal szabadtéren.

További információ:

www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/

www.adventiunnep.hu