Origo: Össze-vissza beszél a zaklatási botrányba keveredett Havas Henrik

 

Nevetséges és voltaképpen zavarbaejtő interjút adott a Jobbik internetes tévéjének Havas Henrik. Nem saját tévéjében érezte szükségesnek, hogy megkísérelje magát tisztázni a súlyos vádak alól, hanem elment a Jobbikhoz.

Havas Henrik pontosan olyan identitását vesztett ember, mint amennyire identitását vesztett párt a Jobbik – kommentálta a történteket az origo.hu. A kacskaringós politikai múltú, Kádár-kedvencből liberálissá vedlett Havas a radikális párt reklámembere lett – írták. “Igaz, a radikális pártból pedig – cicasimogató elnöke segítségével – egy baloldal felé törleszkedő csoport. Így persze érthető, hogy Havas már hozzájuk tartozik és (kizárólag) a Jobbik-tévészerűségnek ad interjút. És az is, hogy egy identitását vesztett ember csak ilyen hebegésre, dadogásra képes. Olyan 13 percről van szó, amit még nézni is kínos” – fogalmaztak.

Nem kell pszichiáternek lenni hozzá, hogy lássuk: álkönnyed pózt próbál felvenni, nagyképűen keresztbe teszi a lábát, de irgalmatlanul ideges, izzad, össze-vissza beszél. Ahogy a tetten ért ember beszél. A lebukott ember.

Ügyvédje feltehetően két dolgot kötött a lelkére: az egyik, hogy hangsúlyozza, nem szexuális zaklatásról, hanem “csak” verbális szexuális zaklatásról van szó. De vajon nem szexuális zaklatás, ha anális szexre akarja rávenni alkalmazottját valaki? És nem zaklatás, ha azzal fenyegeti, hogy tönkreteszi a karrierjét, ha nem fekszik le vele?

A másik, hogy magyarázza meg az egyébként megmagyarázhatatlant, hogyha nem igaz, amit egykori titkárnője, Baukó Éva állít, akkor miért nem perel. Hiszen ez egy súlyos vád. A titkárnőjét zaklatta, szemérmetlenül és agresszíven. Miért tűri el, hogy rágalmazzák?

A magyarázat részéről így szól: sajnálja Baukót, van elég baja Baukónak, ezért nem perel. Meg túl hosszú ideig tart egy ilyen per. Ezért inkább bujkál, ezért inkább nem megy el saját könyvbemutatójára, ezért inkább elveszti akár állását is.

A teljes cikk itt érhető el.