Cipősdoboz-adományokat adnak át a rászorulóknak

 

Budapest XVI. kerülete évek óta élen jár az adománygyűjtésben. A kertváros országgyűlési képviselője 2013-ban kezdeményezte először a karitatív akciót, amely azóta hagyománnyá vált a kerületben. A helyiek összefogásának köszönhetően több ezer cipősdoboznyi ajándékot és tartós élelmiszert adományoztak már a Baptista Szeretetszolgálatnak, Böjte Csaba gyermekotthonainak és a kerületi rászoruló családoknak egyaránt – derült ki közleményükből.

Idén, a kerület határain is túlra tekintve rendezik meg a „Fogadd örökbe a szeretetet!” jótékonysági eseményüket, amely Böjte Csaba atya és a Kertvárosunk Értékeiért Egyesület szervezésében jön létre december 10-én.

Az Erzsébetligeti Színházban lévő rendezvényen szeretnék felhívni a figyelmet azokra a gyermekekre, akik nemcsak a hétköznapokban, de ünnepekkor is nevelőotthonokban, család nélkül élnek. A szakmai kerekasztal-beszélgetések fókuszában az örökbefogadás és az örökbefogadáson túli segítségnyújtás áll majd.

A szervezők családi programról is gondoskodnak, így az eseményt szórakoztató, kulturális és gyermekprogramok is színesítik. Délután fellép az idén Liszt Ferenc-díjjal kitüntetett Szalóki Ági, koncertet ad a Csillagkórus, lesz bábszínházi előadás a kicsiknek, kézműves-foglalkozások, óriásszínező, és műsort adnak a tusnádfürdői gyermekotthon lakói.

Este az egyesület átadja azokat a cipősdoboz-adományokat, melyeket a Kertváros lakói gyűjtöttek a kerületben és a határon túl élő rászorulóknak.

A jótékonysági akciósorozatot idén kiterjesztették a Bethesda Gyermekkórházra is. A kerületben élők karácsonyfadíszeket készíthetnek, amelyekért cserébe bárki tetszőleges összeget adományozhat. Az adományokból befolyt összeg egy részét a Bethesda Gyermekkórház kapja, másik részét Böjte atya gyermekeinek fogászati kezelésére fordítják.