Így készült a Jónak lenni jó herendi lámpája

 

Már majdnem 12 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó kampányban. Az egyik, licitálásra felajánlott tárgy egy gyöngyőrű herendi lámpa.

A telefonos adományvonalon és az interneten keresztül is sok felajánlás érkezik a Jónak lenni jó elnevezésű jótékonysági kampányban, amivel idén a közmédia a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot támogatja.


A legfrissebb adatok szerint a 1350-es adományvonalra már majdnem 11 millió, az Adomanyozz.hu oldalra pedig már több mint 800 ezer forinti támogatás érkezett.

A felajánlott tárgyakat és ereklyéket a Mediaklikk.hu/jonaklennijo weboldalon lehet megnézni. Az egyik egy gyönyörű herendi lámpa. Különlegességét – túl a Viktória-mintán, amit Viktória angol királynő rendelt 1851-ben egy teljes készletre a windsori kastély számára, és a tiszteletére hívjuk a mai napig ezt a könnyed, pillangós, bazsarózsás kínai dekort Viktória-mintának – maga a formája jelenti.

A lámpát csaknem 900 áttörés teszi igazán különlegessé, értékessé, ahogyan a lámpa mandulaszerű résein át a fény átszűrt világossággal tölti meg a teret. A 24 karátos arany ecsetvonalak csak fokozzák az eleganciát. Erre a porcelántárgyra kerül fel Marton Éva, Szilágyi Áron és Rafael Nadal aláírása.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. eddig minden évben részt vett a Jónak lenni jó kampányában.