Országos élelmiszergyűjtést indít a Magyar Vöröskereszt

 

Kétnapos élelmiszergyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt december 8-án és 9-én a Tesco 111 hipermarketében. A cél, hogy legalább 50 ezer kilogramm élelmiszert gyűjtsenek össze, melyből mintegy tízezer családnak segíthetnek. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet 1359-es adományvonalán is várja a felajánlásokat – írták közleményükben.

A téli időszakban, a karácsony közeledtével sokan fordulnak a Magyar Vöröskereszthez segítségért. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára.

A Vöröskereszt éppen ezért tudatos vásárlásra hív. A szervezet arra kér mindenkit, aki pénteken és szombaton a Tesco áruházakban vásárol, gondoljon a rászorulókra is, és tegyen a kosarába eggyel több konzervet, száraztésztát, lisztet vagy édességet, mint amire szüksége van.

A két nap alatt minimum 50 ezer kilogramm tartós élelmiszer összegyűjtése a cél, melyből mintegy tízezer családnak állít össze segélycsomagot a Vöröskereszt, és még az ünnepek előtt el is juttatja azt a nehéz körülmények között élőknek országszerte. A 111 Tesco hipermarketben négyszáz önkéntes gyűjti majd az adományokat.

A Magyar Vöröskereszt elindította 1359-es adományvonalát is. Mindenki, aki felhívja a 1359-et vagy SMS-ben elküldi az adomány szót, 250 forinttal segíti a humanitárius szervezet munkáját.