Már 11 millió forintot ajánlottak fel Jónak lenni jó kampányban

 

A telefonos adományvonalon és az interneten keresztül is sok felajánlás érkezik. Már a 11 millió forintot is elérte a felajánlások összege a Jónak lenni jó elnevezésű jótékonysági kampányban, amivel idén a közmédia a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot támogatja.

A legfrissebb adatok szerint a 1350-es adományvonalra már valamivel több mint tíz és fél millió  forintnyi támogatás érkezett. Interneten keresztül, az Adomanyozz.hu-n pedig mintegy hatszázötvenezer forint.

A felajánlott tárgyakat és ereklyéket pedig a Mediaklikk.hu/jonaklennijo weboldalon lehet megnézni. Eperjes Károly például a chicagói filmes kitüntetését ajánlotta fel. Idén pedig a világ első számú teniszezője is csatlakozott a jótékonysági akcióhoz.

Király Levente, a Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek kiemelt szerkesztője az M1-en elmondta, Rafael Nadal barátnőjével hosszú-hosszú hónapok óta leveleztek, míg nem egyik nap érkezett a válasz, hogy a világ első számú teniszezője örömmel csatlakozik idén a Jónak lenni jó című műsorhoz.

A spanyol Rafael Nadal fotózáson vesz részt a bajnoki trófeával Párizsban 2017. június 12-én, egy nappal azután, hogy 6-2, 6-3, 6-1-re győzött a svájci Stan Wawrinka ellen a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében. A 31 éves Nadal tizedszer nyerte meg a Roland Garrost, ami egyedülálló teljesítmény a nagy múltra visszatekintő salakpályás torna történetében. (MTI/EPA/Etienne Laurent)

Rafael Nadal (MTI/EPA/Etienne Laurent)

Nadal fölajánlotta teniszütőjét, amelyet Mallorca szigetéről hoztak el. Erre a teniszütőre egyébként a közmédia egész napos jótékonysági akcióján – amely december 17-én lesz – lehet licitálni. Az ütő kikiáltási ára ötszázezer forint.