Hidvéghi: Soros brüsszeli emberei újra Magyarországot támadják

 

Soros György brüsszeli emberei csütörtökön újra Magyarországra támadnak – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Kifejtette: a spekuláns brüsszeli szövetségesei, karöltve az általa pénzelt szervezetekkel, csütörtökre meghallgatást szerveznek az Európai Parlament belügyi, állampolgárjogi és igazságügyi bizottságában. Ez a meghallgatás nem más, mint egy újabb politikai nyomásgyakorlási eszköz Magyarország ellen, hetet-havat összehordanak majd azzal a céllal, hogy lejárassák és büntessék hazánkat, mert szembemegy az erőltetett bevándorlással, és nemet mond a Soros-tervre – mondta.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz parlamenti képviselője (Fotó: MTI)

Hidvéghi Balázs, a Fidesz parlamenti képviselője (Fotó: MTI)

Hidvéghi Balázs hozzátette: a meghallgatás is mutatja, milyen mértékben áll Brüsszel a Soros-birodalom befolyása alatt. Kiemelte: a meghallgatást szervező bizottságban hemzsegnek Soros György szövetségesei, “a megbízható képviselők”. Kitért arra is, hogy ez a bizottság hozta tető alá a nem olyan régen megszavazott migrációpárti EP-határozatot is. Hidvéghi Balázs rámutatott: a testület ülésére olyan külső szervezetek hívtak meg Magyarország ellen tanúskodni, mint a Helsinki Bizottság, a Mérték médiaelemző műhely. Közös bennük, hogy Soros György biztosítja számukra a pénzügyi hátteret és rendszeresen bevetik őket Magyarország ellen – jegyezte meg.

Értékelése szerint lesz egy meghallgatás, ahol Soros emberei meghallgatják Soros embereit és aztán közösen jól elítélik Magyarországot. Mindez felháborító, álságos és nagyon átlátszó – fogalmazott a fideszes politikus, aki szerint nyilvánvaló mire megy ki a játék és mi van a háttérben. Az, hogy Magyarország nemet mond az erőltetett bevándorlásra, a betelepítésekre, a Soros-tervre és ezért helyezik újra és újra nyomás alá – rögzítette.

Soros György, magyar származású amerikai üzletember, a Soros Alapítvány elnöke, a Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) alapítója és tiszteletbeli kuratóriumi elnöke (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Soros György, magyar származású amerikai üzletember, a Soros Alapítvány elnöke, a Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) alapítója és tiszteletbeli kuratóriumi elnöke (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Hozzátette: a meghallgatáson Magyarországot képviselő Szijjártó Péter külügyminisztertől azt kérik, vigye el Brüsszelbe a magyar emberek hangját. Tájékoztassa a bizottságot arról, hogy egyedül az unióban Magyarországon kérték ki az emberek véleményét a bevándorlásról, a Soros-tervről. Mondja el azt is, hogy rekordszámú volt a részvétel, s a szavazásra jogosultak több mint egynegyede gondolja úgy, hogy fontos véleményt formálnia a Soros-tervről. Ez azt mutatja, helyes volt megkérdezni az embereket, hozzájuk fordulni – közölte, megjegyezve: talán nem tévednek nagyot, ha azt feltételezik, a magyar emberek elutasítják a Soros-tervet.

Kérdésre arról, hogy Kovács Béla – aki ellen szerdán emelt vádat az ügyészség – kilép a Jobbikból, azt mondta: ez egy nagyon súlyos európai szintű ügy. Az látszik, hogy a Jobbik újabb és újabb törvénytelenségekbe bonyolódik. Tisztázódnia kell annak, hogy Kovács Bélának mi volt a szerepe, mit tett és mit nem, ahogy annak is, ez milyen módon érinti az ellenzéki pártot. Azok a vádak, amelyek Kovács Bélával összefüggésben megfogalmazódtak, még jobbikos politikusként fogalmazódtak meg vele szemben – mutatott rá a kommunikációs igazgató.

Közben az origo.hu arról ír, hogy az eredeti terv szerint a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), illetve képviseletükben Kapronczay Stefánia is jelen lett volna, de ők végül nem lesznek ott a Magyarország-ellenes meghallgatáson. A LIBE holnapi meghallgatásán Pardavi Márta, a szervezet társelnöke képviseli a Helsinki Bizottságot, aki emellett több Soros-hálózathoz köthető szervezet tagja.Tavaly a Social Europe angol nyelvű portálon megjelent cikkében az illegális migrációról és terrorizmusról szóló nemzeti konzultációt és a határzárat támadta, mondván hazánk megsérti a menekültek védelmére vonatkozó európai normákat.

Polyák Gábor is Magyarország ellen fog fellépni a meghallgatáson – írja az origo.hu. Bizonyára nem véletlen, hogy ő is egy Soros-szervezet, a Mérték Médiaelemző Műhely képviselőjeként lesz jelen az eseményen. A műhelyt ugyancsak a Soros György féle Nyílt Társadalom Alapítvány finanszírozza, 2009 és 2015 között mintegy 109 millió forintot folyósított számukra. Soros csak 2015-ben 40 ezer dollárral, azaz több mint 10 millió forinttal támogatta Polyákék tevékenységét. A Soros-alapítvány pénzein túl az elemző műhely számos szálon be van csatornázva a Soros-birodalomba: együttműködik a TASZ-szal, a CEU-val, az Átlátszóval és az Eötvös Károly Közpolitikai Intézettel. Polyák Gábor 2010 előtt tanácsadóként dolgozott Majtényi László mellett, és amikor lemondott az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöki posztjáról, Bajnai Gordon őt jelölte a helyére.